Nepotkali jsme se již někdy?

17. února 2010 v 17:58 | Pižlík |  Příroda
Asi ne, že? Existuje jen málo lidí, kteří dudka chocholatého, tedy mě, spatřili ve volné přírodě. Přitom jsem velice nápadný, a to nejen svými černobílými proužkovanými křídly a pěti až šesti centimetry vysokou chocholkou z peří, ale i nezaměnitelným leteckým stylem. Vypadám prý velmi nemotorně. Po každém mávnutí si položím svá křídla na tělo tak, že má letecká zatáčka proběhne vlnovitě. Ale normální umí konečně každý . . . ! Od května roku 2008 jsem se stal národním ptákem státu Izrael. A to se jen tak někomu nepovede!
Již v srpnu odétá dudek chocholatý (Upupa epops) do svého zimoviště v Africe

V minulých desetiletích jsem se vyskytoval velice zřídka. Před pěti lety žilo kromě mě a mé partnerky na území Německa kolem 400 hnízdících párů. Potřebuji teplo a suchá místa, kde nestojí moc stromů a roste spíše suchá vegetace. Ale bohužel v přírodě ubývá ovocných stromů a pastvin, moje přirozené prostředí. Hnízdím totiž v dutinách stromů. No, bravo ! ! ! A to se všechno děje kvůli tomu, že vaše kravky a prasátka raději držíte zavřené v chlévech a vaše jablka dovážíte z Nového Zélandu. Tedy, až se mi z toho načepýřila chocholka . . . ! ! !


Přeloženo z Deutsche Welle
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 radyatypi radyatypi | Web | 17. února 2010 v 18:02 | Reagovat

caw mrkni na muj blog jinak moc peknej

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama